De brugklas valt reuze mee

Pfff… waar wij het meeste aan moesten wennen op de middelbare school? Dat is een moeilijke vraag, maar wij vonden dat het na al onze verwachtingen reuze meevalt! Het voelde goed en we konden het vrij snel vinden op school. Misschien denk je nu: maar al dat huiswerk dan? Nou wij kunnen gewoon hardop zeggen: Het blijft huiswerk! Maar veel is het niet!

Gelukkig voelden wij ons wel snel thuis op de RSG. Daardoor ging de start van dit jaar en de overgang eigenlijk heel goed. Bovendien ben je nooit alleen. Al je klasgenoten zijn ook voor het eerst op de middelbare school, dus weet iedereen hoe je je voelt en daardoor heb je automatisch al een band. Wij waren eerst best wel een beetje bang dat er gepest zou worden op de middelbare school, maar dat zijn wij gelukkig niet tegengekomen.

Wij doen allebei havo-kans. Het gaat op zich heel goed. We hebben het allebei naar onze zin. Ook is het heel fijn dat er zo’n kans is om te laten zien dat je in havo of gt thuis hoort.

Een mentor helpt je als je bijvoorbeeld problemen hebt met een bepaald vak. Hij of zij geeft je dan advies. Verder kan je ook bij je mentor terecht als je ergens mee zit. In elke klas heb je ook tutoren, dit zijn leerlingen uit hogere klassen die jou ook kunnen helpen met bepaalde dingen. Het voelt een beetje als een oudere broer of zus.

Als je je best doet, ga je een leuke tijd tegemoet en komt het helemaal goed! Onze tip aan groep 8 leerlingen is ‘blijf jezelf’ en maak er een leuke tijd van op school. Leren is niet het belangrijkste, het blijft school en het gaat om het plezier!

Groetjes van Sam en Selamawit uit HK1A