Zo leuk is het gymnasium!

Gymnasiasten zijn saai, zijn echte nerds die heel graag huiswerk maken en geen vrienden hebben. Zo wordt er wellicht gedacht over gymnasiasten. Niets is minder waar. Lees de stukjes van onze gymnasiasten en kom met hen kennismaken op de Open Dag op 14 februari 2018 en de Doedag op 7 maart 2018.

Michiel koos voor de minst stomme school
Hey ik ben Michiel (G1A) , en ik kom van de basisschool It Klimmerblêd uit Sint Nicolaasga. Ik vind het heel leuk op deze school. Toen ik dezelfde keuze moest maken die jullie nu maken twijfelde ik heel erg. Het is ook zo lastig, welke school is het minst stom! Ik zelf heb voor het RSG Sneek gekozen, doordat het gelijk heel goed voelde. Ondanks dat er helemaal niemand van mijn  oude klas naar deze school ging.Het is natuurlijk wel even wennen met al die nieuwe vakken en heel veel huiswerk. Maar het is ook leuk, doordat je allerlei nieuwe vrienden/vriendinnen leert kennen. Ik heb voor het Gymnasium gekozen, omdat mijn moeder het ook heeft gedaan en doordat je met Latijn veel andere talen makkelijker kan begrijpen zoals: Spaans, Frans, Italiaans. Latijn vind ik zo’n leuk vak, omdat het een soort puzzelen is. Als je van de woorden de betekenis weet moet je fantasie hebben om er een goede zin van te maken. Ik hoop dat jullie ook voor deze school kiezen.

img_6139

Steijn is 10 en zit op het gymnasium
Ik ben Steijn en ik ben 10 jaar oud (ja dat kan!). Ik zat op de Oudvaart in Sneek. Ik ben hoogbegaafd.Waarom ik naar de RSG ben gegaan? Op de RSG heb je iets speciaals voor hoogbegaafde kinderen.Gewend aan vrije tijd? Dan zul je even moeten wennen aan het huiswerk. Op het gymnasium krijg je eerst Latijn en dan Grieks. Ik kan niks vertellen over Grieks want dat heb ik nog niet. Latijn is ingewikkeld maar leuk. Alle naamvallen enz. Het zal in het begin wat moeilijk zijn, maar het is fantastisch! Dat is mijn reden om naar de RSG te gaan als je hoogbegaafd bent. (Hint: je moet helemaal wennen als je groep 8 overslaat!)

Marije uit Blauwhuis koos voor de leukste school
Ik ben Marije en ik ben twaalf jaar. Ik kom uit Blauwhuis van de ST. Gregoriusschool. Ik heb voor het RSG gekozen omdat ik het de leukste school vond. Ik kon kiezen uit het Marne in Bolsward, het RSG en het Bogerman in Sneek. Ik heb voor gymnasium gekozen omdat ik heb gehoord dat het handig is voor later en omdat het een hele puzzel is. Op het begin is Latijn best moeilijk omdat je er bijna nog niks van weet, maar hoe vaker je het hebt gehad en hebt gedaan wordt het steeds makkelijker. Over de school zelf: op het begin moet je nog heel erg wennen aan de school en hoe het gaat. Maak je geen zorgen want je voelt je er vanzelf wel een beetje thuis.

img_6115

Kim vindt Latijn eigenlijk best wel makkelijk
Ik ben Kim (G1B) en zit nu in de 1ste klas gymnasium. Ik heb ervoor gekozen om gymnasium te doen, omdat ik het interessant vind om te weten waaruit heel veel talen zijn ontstaan. Ook zit er een stukje cultuur bij met leuke verhalen. Als je de taal Latijn vergelijkt met bijvoorbeeld Frans is het eigenlijk een best wel makkelijke taal. Hij heeft niet zo veel regeltjes. Ook is het wel leuk omdat (de meeste kinderen) de taal nog helemaal niet kennen, dus je krijgt er iets heel nieuws bij.